Švenčių džiaugsmas – ir karantino metu

Tradicijos pasidžiaugti tuo, ką išmokome, palydėti besibaigiančius metus, padovanoti dėmesio ir džiaugsmo kiekvienai Dalios Kutkaitės meninės gimnastikos akademijos mergaitei išlieka net ir sudėtingu griežto karantino metu. Kiek kitaip – ne susibūrus didelėje bendruomenėje, stebint mažųjų gimnasčių šventinius pasirodymus, o prie kompiuterio ekranų. Bet vis tiek kartu.

Paskutinėmis 2020 metų dienomis visas akademijos dalyves pasveikino jų trenerės bei Akademijos prezidentė Dalia Kutkaitė. Pasidžiaugusi mažųjų gimnasčių užsidegimu ir noru sportuoti bei mokytis, ji palinkėjo gražių švenčių ir pažadėjo, kad Akademiją pasiekusius kalėdinės dovanėlės – kalendoriai bei apsauginės veido kaukės kiekvienai dalyvei – kai tik leis sąlygos, pasieks kiekvieną mergaitę. O jų projekto „Meninės gimnastikos užsiėmimai – sveikatai, saviraiškai ir pasitikėjimui“ Akademijoje padaugėjo net iki 170.

Dalia Kutkaitė padėkojo ir mergaičių tėveliams, kurie suteikia galimybes ir sudaro sąlygas mergaitėms dalyvauti nuotolinėse treniruotėse, augti sveikoms ir grakščioms.

Šventinis laikotarpis ir žiemos atostogos mergaitėms baigėsi, o meninės gimnastikos užsiėmimai tęsiasi. Net ir mažiausios projekto dalyvės (nuo 3 m. amžiaus) aktyviai leidžia laisvalaikį ir kiekvieną savaitę bent 2 kartus prisijungia prie užsiėmimų. O aukšto sportinio meistriškumo grupės dalyvės, laikantis visų Valstybės operacijų vadovo nustatytų reikalavimų, jau ruošiasi prasidėjusių 2021 metų varžyboms.

Tikimės, kad saugodami vieni kitus, laikydamiesi karantino sąlygų greitai sulauksime laiko, kai vėl galėsime susitikti, matyti vieni kitus ir džiaugtis tiesioginiu bendravimu.    

Nuo 2020 m. rugpjūčio 1 d. Dalios Kutkaitės meninės gimnastikos akademija įgyvendina projektą „Meninės gimnastikos užsiėmimai – sveikatai, saviraiškai ir pasitikėjimui“, bendrai finansuojamą Sporto rėmimo fondo lėšomis. Įgyvendinamas projektas leidžia skatinti vaikų ir jaunimo fizinį aktyvumą, plėtoti ir stiprinant VšĮ Dalios Kutkaitės meninės gimnastikos akademijos veiklą, pritraukti daugiau dalyvių ir užtikrinti jiems sąlygas susipažinti ir mokytis meninės gimnastikos.