Neišskiriama draugystė – meninė gimnastika ir šokis

 

Būsimos gimnastės, o gal šokėjos ar net balerinos?

Juk svarbiausia auginant vaiką – padėti jam atrasti savo svajones!

10 mėnesių prabėgo labai greitai, o VšĮ Dalios Kutkaitės meninės gimnastikos akademija baigia įgyvendinti projektą „Meninės gimnastikos ir šokio draugystė“, kurio tikslas – įtraukti mergaites į nuolatines aktyvias fizines veiklas, kelti Akademijos sporto specialistų kvalifikaciją, apjungiant meninės gimnastikos sporto šaką su choreografija.

Startavus 2022 m. rugpjūtį su vasaros stovykla, kurios metu net 40 mergaičių sudarytos sąlygos aktyviai leisti laiką, mokytis gimnastikos bei šokio, o Akademijos trenerėms – semtis patirties iš aukštos kvalifikacijos choreografijos specialisto, visus mokslo metus net 9 grupėse vyko aktyvūs užsiėmimai, kurie įtraukė į žavingą meninės gimnastikos ir choreografijos pasaulį.

Projekto metu vyko atviros treniruotės viešose Druskininkų kurorto ir Vilniaus miesto vietose, o į nuolatinius užsiėmimus prisijungė per 130 mažųjų vilniečių – nuo pačių mažiausių, vos 4-5 m. amžiaus iki paauglių.

Šešios Akademijos trenerės ir jaunos sporto specialistės dirbo komandoje su kvalifikuotu choreografu – svečiu iš karo niokojamos Ukrainos, buvusiu garsiu baleto artistu Volodymyru Kupalo, kėlė kvalifikaciją, įgijo metodinių žinių, reikalingų integruoti choreografiją į meninę gimnastiką, ko reikalauja ir atnaujintos meninės gimnastikos taisyklės.

Tad projektas baigiasi, bet jo nauda išliks svarbi ir toliau tęsiant Akademijos veiklą ir mokant mažąsias gimnastes plastikos, muzikos jutimo, saviraiškos.

 

Projektas „Meninės gimnastikos ir šokio draugystė“ yra bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.